Gardiner

Gardiner & plisségardiner – Vad behöver du tänka på?

En relativt ny variant av gardiner har sedan ett par år tillbaka blivit alltmer populära bland vanliga människor. Det är då plisségardiner till huset eller lägenheten som är varianten som alltfler väljer. Dessa är nämligen mycket enklare att använda sig av än traditionella gardiner och andra solskydd. Framförallt får man en helt annan kontroll över vad som ska skyddas mot vad man tidigare hade. En plisségardin kan flyttas för att enbart förhindra direkt eller störande solljus. Något som med traditionella alternativ aldrig varit speciellt enkelt. Man har antingen fått välja mellan att ha ett mörkare rum eller störande solljus. Med andra ord är denna typ av gardin mycket praktisk.

Väljer man däremot att använda plisségardiner till huset eller lägenheten försvinner svårigheten. Man kan nämligen flytta gardinen så att den enbart skyddar i mitten av fönstret, eller hur solen nu ligger. Samtidigt kan man också skydda hela fönstret om man skulle vilja. Något som gör att man både kan använda plisségardiner som solskydd och som mörkläggande.

Då plisségardinen monteras direkt mot fönstret, slipper man störande glipor där solljuset kan tränga igenom. Något som är helt unikt för just den här varianten av gardiner och som inte finns för andra varianter. Vilket verkligen gör att man faktiskt kan få precis det där skyddet man behöver och utan att störa sig på att det finns glipor.

Vart kan man köpa gardiner till huset eller lägenheten?

Det finns gott om alternativ att välja mellan men det finns en svårighet dock med dessa typer av gardiner. Framförallt handlar det om storleken på ens fönster. Om man inte har ett standard fönster blir det mycket svårare att hitta en plisségardin som passar. Då dessa kommer i olika storlekar som är avsedda att användas på just standard fönster och inte på andra.

För den som bor i en lägenhet eller ett hus som är lite äldre, kan det då bli svårt att få tag på gardiner i rätt storlek. Man kan då behöva special beställa dessa och det är inte speciellt billigt. Bor man däremot i ett hem där det finns fönster i standardstorlek, blir det sällan några problem. Tvärtom är det då bara att välja den storleken man behöver och sedan är det bara att montera dem. Något som inte alls är speciellt svårt utan tvärtom väldigt enkelt för de allra flesta.

Skulle man dock behöva hjälp med detta så finns det flera butiker som erbjuder hjälp eller montering. Något som kan vara bra för den som behöver plisségardiner till huset eller lägenheten men kanske inte kan montera dem.

Vad ska man tänka på?

Det allra viktigaste är att se efter hur stora ens fönster är. Detta avgöra nämligen om det är enkelt eller svårt att hitta plisségardiner till huset eller lägenheten. Har man standard fönster behöver man enbart välja ut rätt färg, stil eller nyans som man tycker passar. Har man dock fönster i en annan storlek kan man behöva leta efter en leverantör för en specialbeställning.

I slutändan är det dock viktigt att man tänker på om de ska vara mörkläggande eller inte, då detta är något som man själv måste välja.

Jämföra pris

Det är väldigt viktigt för dig som privatperson att jämföra pris på olika produkter innan man köper de. I detta fall handlar det om olika typer av gardiner. Genom att jämföra pris kan du spara pengar som kan användas till annat. Pris jämförs enklast via nätet, man söker sig fram till den produkt man vill ha genom flera olika hemsidor. På så vis får du en överblick av vart du hittar den billigaste gardinen. Det är dock viktigt att tänka på att billigast inte alltid är bäst. Detta är en individuell fråga och det är helt och hållet upp till en själv hur mycket man vill betala för gardiner.

En annan fördel är att man kan beställa gardiner på nätet. Oavsett om du bor i Göteborg, Stockholm eller Malmö så kan du som kund alltid få hem produkten till dig.

1 svara

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] du nyfiken på andra typer av solskydd som gardiner & plisségardiner? Du hittar fler spännande artiklar om solskydd på våra fantastiska blogg. […]

Kommentering är stängd.