hönsfoder & värpfoder

Vad är skillnaden mellan hönsfoder och värpfoder?

Att välja rätt foder är alltid viktigt och påverkar trots allt mycket mer än vad man kan tro. Därför ska man inte missa att det finns skillnader mellan höns- och värpfoder. Det gör nämligen väldigt stor skillnad och fodret man ger djur har olika ingredienser och innehåll. Innehåller i fodret gör också att hönor kan värpa mer eller mindre beroende på de ingredienserna som finns. Det gäller helt enkelt att inte underskatta värdet av att se över vilket foder som finns och hur det på bästa sätt kan användas. Då det gör att man får det optimala fodret för sina djur.

Oavsett vilka djur det gäller, är det viktigt att inte underskatta värdet av att välja rätt i slutändan. För det är trots allt något som verkligen påverkar mycket mer än vad man kan tro. Därför ska man alltid se över vilka foder som finns och lära sig mer om hur det påverkar djuren. Ett hönsfoder är oftast ett allfoder som kan användas generellt. Ett värpfoder är i stället avsett att användas för höns som lägger många ägg. Värpfodret innehåller därmed mer kalcium och mycket annat för att göra att beståndsdelarna som krävs för att lägga ett ägg ska finnas.

Värpfoder eller hönsfoder för dina djur

Att se över vilka foder som finns och välja det bästa tänkbara är alltid viktigt. Det gör trots allt en väldigt stor skillnad i slutändan och gör att allt blir lättare. Därför är det viktigt att inte underskatta betydelsen av att redan från början välja rätt. För det kan göra att hönorna kan lägga fler ägg och att de får i sig allt det de behöver. Något som alltid är viktigt och som gör en stor skillnad i slutändan. Därför ska man alltid se över vilket foder man använder sig av.

Värpfoder ska ges till hönor under den mest produktiva tiden under åren. Då de lägger många ägg eller om målet är att de ska göra det. Det är trots allt ett foder avsett för värpande djur och behöver sällan kompletteras med annat foder. Värpfodret är därmed ett helfoder som kan användas utan att annan mat behöver att ges. Dock är det som med allt annat viktigt att jämföra mellan de olika alternativen som finns. Det kan nämligen finnas skillnader mellan olika foder från olika tillverkare. Se därför till att du alltid ger dina djur det bästa tänkbara fodret.

Välj fodret som passar för dina djur

Alla djur måste äta och det finns vissa krav på vad de måste få i sig. Att då se över vilket foder man ger sina djur kan påverka väldigt mycket. Framför allt om det innebär att man får ett foder som också innebär fler ägg. På många sätt påverkar nämligen maten en hönas förmåga att lägga ägg. Därför är det viktigt att man alltid väljer ut det bästa tänkbara alternativet. För det påverkar väldigt mycket mer än vad man kan tro. I slutändan är det målet att alltid ge djuren det bästa tänkbara fodret.

Att ha höns

Idag blir det alltmer populärt att ha höns hemma. Många husägare väljer att skaffa några få höns som får gå och picka i trädgården. Det beror på flera olika orsaker. En av dom är exempelvis att man faktiskt kan få helt egna ägg. Detta är både bra för miljön samtidigt som är roligt att känna att det är egenproducerad mat. Mer närproducerat blir det ju verkligen inte.

När man ska skaffa höns så är det viktigt att man bygger en passande hönsgård. Höns mår bäst av att gå lösa i det fria om dagarna. Men under nätterna är det bra om man kan stänga in dom. Detta på grund av rovdjur som kan lura i närheten. Om vädret blir riktigt dåligt är det också vanligt att de söker skydd i hönsgården. Förutom fodret så är hönsgården det absolut viktigaste att ha på plats innan hönsen kommer!